پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ پیشرفت جامعه بشری، بهبود وضعیت بهداشتی درمانی و افزایش امید زندگی نهایتاً موجب افزایش درصد جمعیت سالمند شده است.

 


کارشناس مسئول سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛   پیشرفت جامعه بشری، بهبود وضعیت بهداشتی درمانی و افزایش امید زندگی نهایتاً موجب افزایش درصد جمعیت سالمند شده است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، لیلا رستگار افزود؛ جهان هرسال با درصد جمعیت سالمند بیشتر و سالمندان پیرتر روبرو خواهد بود. بنابراین تأمین سلامت سالمندان یکی از مهمترین چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی درمانی در قرن بیست و یکم به شمار می رود. وی تصریح کرد؛ رشد جهانی جمعیت سالمندان هم برای ارائه کنندگان خدمات بهداشتی،درمانی و هم برای اعضای خانواده و جامعه ای که سالمندان در آن زندگی می کنند یک چالش مهم محسوب می گردد و طبیعی است هرچه افراد مسن تر باشند به مراقبت ها و خدمات بیشتری احتیاج دارند.


وی اضافه کرد؛ برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان، ضروری بوده و سالمندی فرصتی است که اگر برنامه ریزی نداشته باشیم تبدیل به تهدید می شود.


رستگار عنوان کرد؛ از آن جایی که ارایه خدمات به سالمندان ، جهت ارتقاء سطح سلامت آنان، چند وجهی بوده باید همواره همه ابعاد جسمانی ، روانی، اجتماعی و روحانی آنان مورد توجه قرار گیرد، و مسئولیت تأمین سلامت سالمندان جامعه، با محوریت وزارت بهداشت، نیاز به همکاری گسترده بین بخشی دارد.


با رعایت شیوه زندگی سالم می توان سالم پیر شد یا در صورت وجود بیماری عوارض آن را کنترل کرد و جلوی ناتوانی را گرفت و در واقع اینکه فرد در طول زندگی ، چگونه زندگی کرده وضعیت سلامتی دوران سالمندی او را مشخص می کند.


وی یادآور شد؛ اگر در سالمندی هم شیوه زندگی سالم به کار گرفته شود باز هم موثر بوده از بروز یا پیشرفت ناتوانی جلوگیری می کند . نکته دیگر انجام مراقبت های دوره ای یا همان چک آپ است. وی در پایان خاطر نشان کرد؛ سالمندان حتی اگر هیچ مشکلی هم نداشته باشند باید سالی یک بار فشارخون آنها کنترل شود، آزمایش قندخون ناشتا بدهند، معاینه بینایی (بینایی سنجی) ، معاینه شنوایی (شنوایی سنجی) و معاینه دهان و دندان بشوند.